شربت بنفشه باریج

شربت بنفشه باریج

شکل دارویی:

شربت، ظرف 60 میلی‌لیتر، همراه با بروشور در جعبه مقوايي

مزاج دارو:(14 10)

معتدل متمایل به تر

موارد مصرف فرآورده: (14 10)

ضدتب، ضدالتهاب گلو و نرم کننده حنجره، رفع گرفتگی صدا، ضد سرفه، خلط آور

تهیه شده از:

عصاره آبی گل بنفشه Viola odorata L.و شکر سرخ Saccharum officinarum L.

استاندارد شده:

بر اساس 25/16– 9 میلی‌گرم فنولیک تام بر حسب گالیک اسید در هر 5 میلی‌لیتر شربت

مواد موثره:

موسیلاژ، فلاونوئید

آثار دارویی-درمانی:

در یک کارآزمایی بالینی جهت بررسی اثر شربت بنفشه بر تسکین سرفه در کودکان با آسم متناوب، 182 کودک 2 تا 12 سال در قالب دو گروه موازی شربت بنفشه و دارونما را به همراه داروی رایج آگونیست گیرنده بتا (سالبوتامول) دریافت کردند. در طول دوره درمان کاهش بیش از50‌% سرفه (P.Value=0.001)و مهار 100‌% سرفه (P.Value<0.001)در گروه شربت بنفشه از گروه دارونما به صورت معنی‌داری بیشتر بود. تأثیر دارو در میان کودکان دختر با پسر اختلافی نداشت. این مطالعه نشان داد مصرف توأمان شربت بنفشه با سالبوتامول (یک آگونیست گیرنده بتا-2 آدرنرژیک) در مهار سرفه بیماران با آسم متناوب مؤثر است.

نحوه و مقدار مصرف فرآورده:

بزرگسالان: هر 8 ساعت 1 تا 2 قاشق غذاخوری

کودکان: هر 8 ساعت 1 تا 2 قاشق مرباخوری

عوارض جانبي:

مصرف مداوم دارو ممکن است سبب لینت مزاج شود.

تداخلات دارویی:

تداخل دارویی خاصی مشاهده نشده است.

موارد عدم مصرف و نکات قابل توصیه :

در مصرف مداوم بیش از 20 روز دارو، احتیاط شود.

مصرف مداوم دارو ممکن است سبب لینت مزاج شود.

با توجه به وجود 50‌% شکر در فرآورده، افراد دیابتی با احتیاط مصرف کنند.

منع مصرف خاصی برای دوران بارداری و شیردهی ذکر نگردیده است.

افرادی که شیرینی شربت سبب تحریک گلو می‌شود می‌توانند دوز مصرفی را در نصف استکان آب ولرم حل کرده و آرام آرام بنوشند.

شرایط نگهداری:

فرآورده در ظرف دربسته، دور از نور و در دمای 15 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

منابع:

1-Siddiqi HS, Mehmood MH, Rehman NU, Gilani AH. Studies on the antihypertensive and antidyslipidemic activities of Viola odorata leaves extract. Lipids Health Dis. 2012;11:6.

2. Svangard E, Burman R, Gunasekera S, Lo¨vborg H, Gullbo J, Go¨ransson U. Mechanism of action of cytotoxic cyclotides: cycloviolacin O2 disrupts lipid membranes. J Nat Prod. 2007;70:643-647.

3. Karioti A, Furlan C, Vincieri FF, Bilia AR. Analysis of the constituents and quality control of Viola odorata aqueous preparations by HPLC-DAD and HPLC-ESI-MS. Anal Bioanal Chem.2011;399:1715-1723.

4. PDR for Herbal Medicines, (2004), pp. 811- 13.

5. Chevallier, A. Herbal Remedies, (2007), p. 243.

6. Evans, WC. Pharmacognosy, (2002), pp. 29-30.

7. Weiss, R. F. Herbal Medicines, (2000), p. 193

8. Duke, J. A. Medicinal Herbs, 2 ed. (2006) pp. 15-16.
9. Qasemzadeh MJ. et al. The effect of Viola odorata flower syrup on the cough of children with asthma: A double-blind, randomized controlled trial. J Evid. Based Complement. Alternat. Med. 2015. doi: 10.1177/2156587215584862.

 

10- میرحیدر، حسین، معارف گیاهی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1382، جلد ششم، ص367

11- مومن تنکابنی، محمد، تحفه حکیم مومن، انتشارات کتابفروشی محمودی، 1376، ص 1083

12- عقیلی خراسانی، محمدحسین، قرابادین کبیر، چاپ سنگی، ص 811

13- جرجانی، سید اسمعیل، الاغراض الطبیه، نسخه خطی، ص 645

14- قائنی هروی، محمدصالح، قرابادین صالحی، نسخه چاپ سنگی، ص 160